За почистване и дезинфекция

« С А Н Т И К »
КОНЦЕНТРАТ

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ И ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

   0H3A6729  «Сантик» е течен универсален препарат за професионална употреба при миене, чистене и широко-спектърна дезинфекция на прибори, оборудване, повърхности и подове. Приложим във всички социални и здравни заведения, домове за възрастни хора, училища, детски градини,ясли, санаториуми. Чисти и обеззаразява киселинно устойчиви предмети и повърхности в
битови и санитарни помещения, като – порцелан, фаянс, мозайка, теракот, гранитогрес,керамични покрития, пластмасови и ламинирани повърхности, хромирани водопроводни арматури и други силно замърсени повърхности.
«Сантик» отстранява и специфичните за санитарни помещения и възли замърсявания –сапун, котлен камък, мазнини и отлагания по тоалетни чинии.
Препаратът не съдържа солна киселина, има бактерицидно действие и ароматизиращ ефект. Притежава усилено дезинфекционно действие, дължащо се на киселинно pH и вграден биоцид.
«Сантик» е комбинация от органични и неорганични киселини, биологично разложими нейоногенни повърхностно–активни вещества, биоцид, оцветител и есенция. В съответствие с европейските изисквания за почистващи детергенти, активните компоненти са над 98% биоразградими.

СПЕЦИФИКАЦИЯ

ТС № АН 0706 – 04

ТИПИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА

ПОКАЗАТЕЛИ                                                                       «САНТИК»
1. Външен вид                                                                      прозрачна течност
2. Цвят                                                                                     червен
3. рН                                                                                          1,2
4. Съдържание на общо активно вещество, %         > 65,0

ПРИЛОЖЕНИЕ И ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ КОНЦЕНТРАЦИИ ЗА РАБОТА

«Сантик» едновременно почиства и дезинфекцира; отстранява варовик и отлаги по санитарно обзавеждане от всякакъв тип в бани и тоалетни (порцелан, фаянс, емайл, инокс, теракот); мозайка, водопроводни арматури; пластмасови уреди, облицовки и первази; PVC и алуминиеви дограми; дървени настилки (дюшеме, ламиниран паркет, мебели); повърхности, боядисани с блажна боя или латекс, ламинирани повърхности в превозни средства и пътнически ж.п. вагони, и др. Подходящ за употреба върху работни плотове, ученически маси, бюра, коридори,
стени, врати, повърхности от МДФ и ПЧД.
Препаратът «Сантик» се използва при разреждане с вода от 1:10 до 1:100. Концентрацията на работния разтвор зависи от степента на замърсяване, вида на третираните повърхности и типа обработка – основно почистване и дезинфекция или обща профилактика.

НАЧИН НА РАБОТА

     «Сантик» се нанася върху замърсените повърхности чрез обмазване, обливане или разпръскване. В зависимост от степента на замърсяване, се ползва като концентрат или след разреждане с вода. Разнася се с четка, гъба или парцал. В зависимост от степента на разреждане,се изчаква от 2 до 20 минути, след което се измива с обилно течаща вода.
Препаратът съдържа киселини и при работа с него е препоръчително да се използват ръкавици. Дразни очите и кожата. Да не се поглъща. Да се пази от достъп на деца.

СРОК НА СЪХРАНЕНИЕ
12 месеца от датата на производство.